10 dagar utan kött

inlägget är i samarbete med Hälsans Kök

Nu har det gått 10 dagar utan kött och jag vill ändå inte påstå att det varit jättesvårt. Jag var mest orolig för barnen att dom skulle rynka på näsan och tycka att någon rätt inte smakade som dom ville. Men även barnen klarade detta fint, vi försökte också att prata om hur viktigt det är att faktiskt variera sin kost och att äta mindre kött. Visste ni att, För 1 köttfri dag sparar du miljön för 7 700 glas vatten – slår man ihop våra 10 dagar ihop med 4 familjemedlemmar kan ni själva räkna ut hur mycket vatten vi sparat planeten. Vi kommer att fortsätta väva in vegetariskt i större utsträckning än vad vi gjort innan, dock kommer vi inte att övergå till det helt. Men jag tror mycket på att ha en varierad kost och att våga testa nytt. Det blir lätt ett inrutat mönster vilket vi försöker uppmuntra att bryta 🙂 Jag tror att många också kan vara rädda för att utmana familjen så som vi gjort, men jag kan med handen på hjärtat säga att det var inga större problem, de hinder som kan uppstå är att barnen inte vågar testa. Men om man tillsammans gör upp en plan och även involverar kidsen i matlagning kan jag nästan lova att de allafall kommer att ge det ett försök. Här kommer lite härliga bilder från våra 10 dagar samlade. Ni hittar också två filmer på vår youtube – kanal HÄR samt på min instagram Frureinhold. 

tjejernas favorit var nuggets och vegobollar, min var helt klart falafel rödbeta 😀 dela gärna med er om ni följt denna challenge och vilket ert godaste recept var. Besök även Hälsans kök för ännu mer inspiration! Vem vet kanske blir det någon helvegetarisk högtid i framtiden. Det vore bra för både djur och natur och skulle vara ett roligt sätt att utmana kreativiteten på och leka lite med gamla traditioner! Och en sak är i alla fall säker att man blir verkligen mätt och belåten av vegetarisk kost… Passar perfekt oavsett vilken livsstill man har och är så himla mycket enklare än vad man tror Att det dessutom är snabblagat och nyttigare än de flesta andra färdigprodukterna är en stor bonus.

Lycka till med era vegetariska rätter 🙂

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *