Vi lever faktiskt på 2000 talet inte 1800 talet

Nu är det dags för ett debatt inlägg. Ämnet är föräldrarkurs innan man väntar barn. Jag reflekterade inte över den på samma sätt när jag själv väntade barn men efter att en vännina berättade om innehållet nu sist såg jag svart. Ämnet för dagen var tiden efter förlossning. Vilket är viktigt att ta upp, alla känslor som yr osv. Men så kommer vi till den punkten där mannen nu ska ta lite ansvar. För filmen som spelades upp belyste just det. Att nu när KVINNAN kommit hem med bebisen får mannen ta över hennes sysslor såsom att städa, tvätta och handla etc. Alltså är detta ett skämt?! Hur kan man sitta på föräldrarkurs 2018 pch prata om hushållssysslor som om att det enbart är kvinnans uppdrag?! Lever vi på riktigt efter de normerna 2018? Det är i mina ögon ett hån, ska kvinna då också visa tacksamhet skuld mot mannen för att han nu minsann gör alla dessa sysslor!? På riktigt Mvc, skärp er.. det måste gå att göra nya filmer som just bryter dessa skeva normer om att kvinnan skulle vara ett lika med hushållssysslor.

Har ni sett denna film? Tiden efter förlossning och mannens roll? 

Jag hoppas att detta inlägg kan starta någon slags debatt för på riktigt, detta är ett skämt!

2 kommentarer

  1. Så sant, älskar dig!!❤❤❤😚

    1. Jennifer Reinhold

      <3

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *