Lista på saker som gör oss kvinnor fantastiska

Okej nu kommer ett hyllningsinlägg till oss kvinnor. För säga vad man vill, jag älskar att vara kvinna, jag älskar att vara en stark självständig kvinna och nu tänkte jag lista lite saker som gör oss kvinnor fantastiska 🙂 Hoppas inga män tar illa upp nu, ni är allt bra ni med, men nu kommer en hyllning till kvinnan!

Som ni vet var det internationella kvinnodagen häromdan och jag gjorde ett hyllningsinlägg för feminismen då. Jag tog bland annat upp Mary wollstonecraft som levde på 1700 talet och skrev boken till försvar för kvinnans rättigheter. Vilken power kvinna och tänk om man hade fått träffa henne idag, undra vad hon hade tyckt om samhället vi lever idag och om feminismens framfart.

Men till hyllningen:

1. Moder jord Säga vad man vill, men utan oss kvinnor skulle vår art dö ut. Ja självklart krävs det en man, men utan våra fantastiska kroppar hade det inte bakats massa underbara ungar 😀 Vi föder fram barn med urkrafter som inte går att beskriva, vi föder dom med mat från våra kroppar (eller via en flaska), våra kroppar fungerar på ett sätt som knappt går att beskriva vilket är så fantastiskt!

2. Multitasking. Av någon konstig anledning lyckas man göra precis allt som man tidigare löst med två händer nu endast med en hand. T.ex. att göra frukost, who needs two hands för att fixa smörgåsar, sätta på kaffe, duka eller när man skall gå på toa, knäppa upp byxorna, ta på och av sig dom och gärna samtidigt ha ett barn på armen som skriker eller ammas. Trots alla hinder så lyckas vi mammor göra precis allt med en hand. Man lyckas också göra 2, 3 och till och med 5 saker samtidigt, om någon frågar hur finns det inte mer svar än att en kvinna, hon kan :p

3. Bättre hörsel. En kvinna hör allt, Släpp en knappnål och en kvinna hör det, gör tex bebisen så mycket som ett annorlunda andetag så vet mamman om det direkt. Samma gäller om bebisen gråter, oavsett hur många barn det är i samma omgivning så vet mamman direkt vems gråt det är. Eller om tonåringen är ute på kvällen och skall smyyyyga in, mamman står i dörren, likt en soldat :p Aldrig att jag har kunnat smyga in hemma utan att mamma vaknat :p

4. Visa känslor Detta håller nog inte alla med om, men vi kvinnor har väldigt nära till våra känslor (inte alla, men många). Detta innebär att vi har stor förmåga att visa ömhet, kärlek och känslor vilket jag tycker är helt fantastiskt. Vi är mer eller mindre programmerade att känslomässigt ta hand om våra barn och det är ofta en kvinna som på arbetsplatsen är den som rår om gruppen. Tyvärr kan detta utnyttjas, men visst är det en underbar egenskap att bry sig om en annan människa. Det gör oss kvinnor speciella.

5. Ett sjätte sinne och en magkänsla som alltid har rätt, Hur många gånger har man inte känt det i magen? ni vet när ens barn är sjuka och man vet att det inte bara är en simpel förkylning. Eller när förlossningen drar igång och de ber dig stanna hemma och vila fast du vet att det är mer än dags? En kvinna har en magisk förmåga att känna det i magen, det gör oss verkligen fantastiska!

Så som en förlängning av kvinnodagen får ni här en riktig hyllning! Sträck på er och var stolta över att få vara kvinnor, var inte ett offer för den mansdominerande världen, var kvinnan som står upp för sig själv och som inte låter sig förminskas! Har du en fråga, ställ den och du är inte lite irriterad, du är rak !

Jennifer Reinhold

Foto: amplifyphoto

2 kommentarer

  1. Jättebra hyllning till oss kvinnor. Bra formulerat och skrivet

    1. frureinhold

      Men åh tusen tack <3

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *