5 saker som skiljer bloggare från vanliga dödliga

Eftersom jag älskar listor tänkte jag dela med mig av ännu en lista, denna gång med en humoristisk touch 😀 Som bloggare och gärna en som lever på sin blogg eller åtminstone tjänar pengar på den får ofta kommentarer från vanliga dödliga som inte alls förstår det där med att blogga. Jag tänkte lista 5 saker som skiljer oss bloggare från vanliga dödliga, ta det med en nypa salt och se humorn i det.

1. Jag kanske också borde starta en blogg..

Standard kommentaren är att det verkar så enkelt att blogga, bara skriva lite om sitt liv och vips blir man topbloggare och företagen öser produkter över en. Jag får nog en kommentar som denna minst 1 gång i veckan, antingen över sociala medier eller irl. I början blev jag otroligt stött av det, men idag rinner det bara av. För visst skriver vi bloggare till viss del om våra liv, men det är så mycket mer arbete än att bara knappa lite ord på en skärm. Ni kan läsa om ett inlägg jag skrev för ett tag sedan om att starta en sån där blogg 🙂

2. Anonyma kommentarer..

”dina barn är fula..” ”du är ful” ”din blogg suger” ” oj shit det är inte konstigt att barn mår dåligt med en sån mamma” detta är vardagsmat för en bloggare. Som bloggare är det legitimt att få skit kastad på sig utan att under några omständigheter få försvara sig. Nä för skulle vi så mycket som lyfta ett enda namn eller en enda kommentar här så att läsarna kan se är vi svin och supertaskiga. Men att få ta alla troll är liksom grädde på moset, det får vi stå ut med om vi skall ha en stor blogg, inga konstigheter.

3. Du är faktiskt en förebild..

Som bloggare kommer en del skyldigheter, så är det absolut. Vi har yttrandefrihet, men med rättigheter kommer också skyldigheter, inga konstigheter alls. Detta tycker jag att de flesta stora bloggare sköter fint. Dock står det ingenstans i yttrandefrihetsgrundlagen att vi på automatik skall agera förebilder och skall följa andras önskemål på hur vi skall publicera våra bilder eller texter. Jag är noga med att hålla en god ton i min blogg, men jag kan lova er att många stör sig även på mig.

4. Bloggare är unga tjejer och intresserade av mode..

Svårare än så är det inte. Fast jo, lite sanning med modifikation finns det allt. En blogg kan påverka andra på så många olika sätt och en blogg för mig är ett hav av inspiration. Många som inte alls läser bloggar har en miljon förutfattade meningar om vad en blogg är och inte ens hälften stämmer. En blogg kan ha mycket yta, men den kan också förändra en människas liv och vara en inspirationskälla som man aldrig hade fått om man inte läst just den bloggen.

5. never a bad photoday..

Något som bloggare ALDRIG har, läs aldrig, är en dålig fotodag. Allafall inte om man skall tro de bilder som publiceras. Inte ens när rubriken lyder, ‘bad hairday’ eller ‘nofilter’ eller ‘no makeup’ ändå är bilderna flawless 😀 Har man inga kort för dagen går det också bra att ta ‘en favorit i repris’. Sen en till rolig anekdot till detta tema är att varje gång man skall ta en groupie vet bloggare exakt hur de skall stå, vilken sida som är ”rätt” och vilka filter som funkar. Bloggare har också minst 5 appar som redigerar, fixar med collage eller styr deras sociala medier.

Som bloggare får man också höra att det inte är kul att ta kort tillsammans med en för man är så omständig och att få någon att ta en bild är lönlöst, större suck går inte att få xD Något som bara bloggare förstår är också att det krävs minst 10 bilder och inte bara ett klick  för att få en bra bild :p

10003987_10151969939730759_7487639128625273502_n

en bild från bloggerfy kontoret förra året, visst syns det att det är ett gäng bloggar 😛

6 kommentarer

 1. Haha! Precis så är det. Ändå är jag inte en riktig storbloggare för jag uppfyller inte alla kriterierna Måste öva lite mer på poserna.

  1. frureinhold

   haha du gör dig bättre på bild än vad jag någonsin skulle göra <3

 2. Haha, det märks att jag inte är någon storbloggare 😀 bara fast i bloggandet 😀 Sååå synd att du ska behöva få tråkiga kommentarer!! Förstår inte ens varför!! Du är ju helgoo! Kram

  1. frureinhold

   tror säkert du känner igen dig ändå, inbiten bloggare som du ändå är 🙂

   tusen tack för att du är så go <3 många kramar

 3. Hej!
  Tack för en suuuper blogg! Du är så rolig, kör på bara tycker jag!
  Dessa onödiga kommentarer folk säger handlar endast om avundsjuka och inget annat!
  Önskar dig och din fina familj allt det bästa livet kan erbjuda!
  Gud välsigne er

  1. frureinhold

   Tusen tack, vad glad jag blir 😀 tänk om alla läsare kunde vara som du <3

   ha en fin dag

   kramar

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *