Alla kan vi göra skillnad

Jag har alltid stått vid de svagas sida, senast igår satt jag och hade medlidande för en lastbilschaufför som blev stoppad av polisen och fick hela sin last genomsökt. Det är såklart jättebra att polisen gör sitt jobb och håller koll på transporter genom Göteborg. Men det som jag tänkte var hur denna stackars man blev försenad och fick stressa ännu mer. Jag har helt enkelt för hög sympati för människor som jag tror har det sämre än mig själv. Jag har alltid stått med ledsna ögon när jag ser att någon far illa eller inte mår bra. Jag tål verkligen inte människor som är så iskalla och känslolösa, som kan sitta och spy den ena gallan efter den andra över saker de inte har  någon som helst kunskap om. Jag har starka åsikter, men jag sätter mig aldrig och diskuterar mina åsikter med människor som i mina ögon har för dålig koll helt enkelt. Alla har rätt att tycka, men det skrämmer mig när folk tycker lite för mycket, utan att faktiskt ha en aning om vad det är dom faktiskt pratar om.

Men åter till varför jag startade detta inlägg. Igår fick jag se hur goa Nellie delade en status på facebook. Hon och hennes familj hade gett en tiggare mat och en varm kopp kaffe. Nu tänker säkert många, ” ah meh, dessa tiggare, de är bara organiserat, etc etc” men som nellie skriver, INGEN väljer att sitta ute i kylan i 10 timmar utan att kanske fått i sig en enda matbit. Det är tragiskt att det finns så mycket skit i världen och att folk tvingas fly för att ens överleva. Tänk en gång extra när ni ser en människa som tigger, för i mina ögon är det något av det mest förnedrande en människa kan göra, att de hellre sitter ute i 0 gradigt och tigger än att vara kvar i sitt eget land. Förstå då vilken misär de faktiskt flytt ifrån.

Jag kan tycka att tiggeriet ÄR ett problem, det är inte en lösning. Men som sverige ser ut idag har denna lösning skapats. Människor måste överleva och då söker de sig till gatan. Det får heller inte glömmas att många av dessa kvinnor och män som tigger har barn, barn som växer upp i denna misär. Jag försöker att göra skillnad, så gott som jag kan. Jag samarbetar bland anant med räddningsmissionen, som i sin tur gör ett fantastiskt jobb. De har en plats på Liseberg nu under julen där de säljer sina kända pepparkakshus, ett hus för hemlösa. Vill man inte ge pengar till tiggare, ge mat, eller stöd organisationer som arbetar med dessa utsatta hemlösa människor.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *