vuxna mot mobbning

Av det inlägget som jag skrev igår har jag idag startat en sida på facebook. Nu är det dags att vi vuxna tar vårt ansvar gentemot våra barn. Inga barn föds som mobbare, inga barn föds med tanken att skada en annan människa. Det är något som skapas, både av det samhället som vi lever i idag men också från oss vuxna. Föräldrar måste se mycket mer allvarligt på allt hat som barn sprider framförallt på nätet idag. Hur stor koll har ni på vad som skrivs på instagram, facebook, ask.fm, snapchat etc. Som jag skrev igår har vi en grundlag som säger att vi har en yttrandefrihet i Sverige. Men med alla dessa friheter kommer också skyldigheter. Det som skrämmer mig mest är att barn präglas av samhället och av oss vuxna och med tanke på allt jag läser på olika kommentarsfält känner jag ett stort misslyckande. Jag tänker skriva som Astrid Lindgren en gång sa, ge barnen kärlek, mera kärlek och ännu mera kärlek så kommer folkvettet av sig själv. Kan det vara så att vuxna idag är så upptagna med sig själva att de glömmer sina barn och genom att ge barnen alla dessa it prylar döljer de deras ständiga dåliga samvete för att tiden inte räcker till att bara umgås. Jag svävar på tunn is, men samhället har förändrats mycket på väldigt kort tid. Mobbning, förtryck etc är på en helt ny nivå idag än för 20 år sedan. Ungdomsgårdar stängs ner och samlingsplatserna blir ute på gatan. På gatan där varken pedagoger eller andra vuxna har någon som helst koll på vad barn och ungdomarna håller på med. Nästan alla barn och ungdomar har antingen en telefon, ipad, dator etc. Även skolor delar ut ipads idag, så tillgången till sidor som instagram, ask.fm, snapchat, kik etc är enkelt. Frågan är om skolan borde ta ett större ansvar kring hur man skall bete sig över nätet. Det finns en enorm problematik, den som säger annat än blind. Barn och ungdomar ligger i en krigszon som jag tror många vuxna inte ser eller blundar för. Jag har som sagt startat en sida på facebook, där alla ni som vill sätta ner foten och ta ställning. Om inte vi tar ställning, hur skall få våra barn få en möjlighet att slippa bli utsatta.. Det kommer inte lösa sig av sig själv och nej det kommer vara möjligt att få bort all mobbning, förtryck och kränkningar, men någonstans måste människor sätta ner foten och bromsa den snabbt rullande sten som nu rullar. KLICKA HÄR

astrid-lindgren

5 kommentarer

 1. Hrregud så bra gjort. Har gillat sidan!

  Vill gärna blogga om det, är det Ok???

  Kram 🙂

 2. Hrregud så bra gjort. Har gillat sidan!

  Vill gärna blogga om det, är det Ok???

  Kram 🙂

 3. Nu har jag skrivit ett inlägg 🙂 Så bra gjort!

 4. Nu har jag skrivit ett inlägg 🙂 Så bra gjort!

 5. Nu har jag skrivit ett inlägg 🙂 Så bra gjort!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *