VAB-ruari

Det kanske är fel att säga att VAB-ruari börjar nu, många har redan haft många VAB-dagar och det vore hysteriskt om det blev ännu värre nu. Vi har ”peppar-peppar” bara haft en  VAB-dag under hösten och jag får bara tacka för det. Förra våren hade vi det värre, två magsjukor och en rejäl influensa. Men iår har vi startat tidigt med olika medikament som jag fått tips om skall vara bra. Bland annat har vi köpt manuka honung, så fort vi känt oss lite dåliga (förkylda, hosta,feber etc.) har vi tagit 1-3 tsk per dag och bara ngn dag senare har vi varit bra igen. Se nedan en produktbeskrivning kring Manuka Honung som ni kan köpa HÄR. Jag har alltid köpt honungen på life tidigare, men så hittade jag den hemsidan som jag länkade ovan och där var priserna mycket bättre 🙂 Hoppas den kan hjälpa er och hoppas vi håller oss friska nu i vår, tänk på att sprita, tvätta händerna och håll barnen hemma så lång tid som krävs för att de inte skall smitta andra.

Produktinformation

Manuka honung (leptospermum scoparium) från Nya Zeeland av raw kvalitet utan tillsatser, innehåller det aktiva ämnet MGO, Methylglyoxal. Comvita är världens största tillverkare av kvalitativ manuka honung, och deras UMF 10+ (Unique Manuka Factor) har garanterat minst 10+ och har verifierats av ett oberoende testlaboratorium.

 Historia

Manuka honung har funnits på Nya Zeeland och Australien sedan urminnes tider, men växte först fram inom Europa under 1900- och 2000-talet och användes då i huvudsak för sin antibakteriella verkan. Trotts att manuka honungen användes redan under 1800-talet, och har varit en traditionell honung på Nya Zeeland för maori folket, som traditionellt har använt den till bland annat sår behandling, hybesvär, inflammationer, insektsbett, förkylningar, feber och ryggont, tog det lång tid för den att nå Sverige, manuka honungen har i störst utsträckning köpts in som en exklusivare honung tills början på 2000-talet. Läs mer om Manuka Honung »

 Användning

Tag gärna 1-2 tsk 3 ggr per dag eller efter behov, och sprid gärna ut intaget över morgon, middag och kväll för att få ett balanserat upptag. Kan tas direkt som den är eller tillsammans med vatten under 40 grader, användas i bakningen eller ringlas över glass och kyckling, eller röras ner i en kallsås.

 Förvaring

Mörkt och försluten i rumstemperatur utom räckhåll för barn.

Observera

Undvik gärna uppvärmning. Barn under 1 år bör inte äta honung.

Skärmavbild 2014-02-03 kl. 07.01.49

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *