Byt färg på vardagen

Detta inlägg är i samarbete med Findus 

Hej alla hoppas ni mår bra. Nu kommer ett roligt men också lite viktigt inlägg. Visste ni att 25% av all jordens klimatpåverkan kommer från maten vi äter? I den takt vi håller på nu tar vår jord otroligt mycket skada och genom att aktivt välja mer miljövänliga alternativ. Det behöver inte vara krångligt och i detta inlägg tänker jag förklara hur enkelt man kan byta färg på vardagen och samtidigt värna om vår planet.

Det behöver inte vara krångligt att äta mer grönt, utan det kan handla om att välja grönsaksbullar istället för köttbullar, falafel istället för hamburgare och grönsaksbiffar istället för nötbiffar. Vi började med att testa grönsaksbullar och morotsbiffar. Dessa gillade vi alla fyra, ihop med potatismos och lingon. All den typiska vardagamaten går att byta till grönare alternativ. Ni kommer upptäcka att det både sparar tid och smakar fantastiskt.

Läs mer på Findus kampanjsida

// inlägget är i samarbete med Findus 

4 kommentarer

 1. Hej!
  Jag vill gärna ha en autograf
  av er så jag undrar var ni kommer vara nästa gång?

  1. Jennifer Reinhold

   vi kommer till tubecon kristianstad och umeå 🙂

 2. Veronica Frostborn

  Morotsbiffarna lätt smarriga hade ju varit käckt att byta ut nått på julbordet med sen. Har en finsk ”bonus” mamma som brukar göra morotslåda och kålrotslåda till jul. Älskar den med morot och har nu som vuxen bytt ut vissa av de ”köttiga” alternativen på julbordet som man klarar sig utan mot just morotslåda och även ugnsbakad kål efter Ernst recept. Det är dåligt med grönsaks alternativ på jul om man inte kommer på något själv. Så varför inte testa nått av dessa och samtidigt gynna miljön. Tänk vad mat som görs inför jul och allt som slängs under denna helgen för att man inte orkar äta allt.

  1. Jennifer Reinhold

   ja men absolut 😀

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *