tips för att planera bröllop

Alltså efter nästa lördag lär jag kunna titulera mig bröllopskoordinator haha. Det är helt galet vad mycket man planerar nu i detta slutskede och snart får man nog bara lägga locket på och låta dagen komma. Man planerar och planerar, fixar och donar. Idag har jag suttit med programmen som jag själv tycker blir jättebra. Jag har designat dom helt själv och köpte papper igår på akademibokhandeln. Jag tänkte stapla upp lite punkter nedan för er som skall gifta er kan ta del av 🙂

 • boka kyrka och plats gärna redan 1 år i förväg. Kyrkor går att boka 1 år innan och det är nästan så att man skall hänga på låset. När vi bokade fanns det tre tider att välja på, två av dom var redan uppbokade.
 • Börja spåna på vilken typ av bröllop du/ni vill ha, mitt bästa tips är printerest, samla en bröllopsmapp. Vem vet kanske ändras din plan helt, eller så får du dina tankar bekräftade i alla vackra bilder.
 • Välj ut era tärnor, maskalker och toastmasters med omsorg. Det är ärofyllda uppdrag och dessa personer kommer att finnas med er alla år till tidens slut. Skämt och sido, men att välja någon du kanske bara känt i 1 vecka är lite risky business. För bröllopsfotona kommer liksom hänga kvar och minnen man vill se tillbaka på som något bra.
 • Våga ta hjälp i planeringsarbetet och involvera din blivande man. Även om man inte tror det, så brukar de ha riktigt bra ideer 😉
 • skriv ner tankar och ideer som du kommer på under tidens gång, allt kommer till nytta i sluttampen
 • skicka ut save the date 9 månader innan och inbjudningskort ca 6 mån innan, be om OSA ca 1 mån innan det är dags
 • prova klänning i tid, om den skall bli uppsydd efter dina mått kan det vara lite längre leveranstid

Man kan stapla ännu mer, men försök att planera i god tid. Hellre vara steget före än steget efter, för när det väl närmar sig går tiden i rekordfart. Jag skriver nog lite för att lugna mig själv haha, men försök också att njuta av stunden och släpp allt när dagen väl är där! Stort lycka till alla som planerar ett bröllop!

Jag & Robin 19 Augusti 2011!

3 kommentarer

 1. Vi hade ett överraskningsbröllop förra helgen… Vi bokade stugor till alla våra nära o kära i Grebbestad. Det blev riktigt uppskattat och bra… En hel helg med de närmsta o en vigsel på stranden o restaurang med trerätters på kvällen ❤ Men även såna bröllop kräver lite planering… Men vi gillade grejen att slippa tal o allt det där stela som kan bli…

  1. Jennifer Reinhold

   åååh låter ju helt magiskt 😀 stort grattis!!!!

   1. Tack. Åh lycka till med ert!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *